Orux Map Android telefonlar için geliştirilmiş doğa sporları ile ilgili bir navigasyon programıdır. Ve bu konuda Android üstünde daha iyi bir yazılım yok. Faaliyete gitmeden önce dünyada ki her hangi bir bölgenin topografik yada daha farklı bir haritasını telefonunuza indirebilirsiniz. Faaliyet esnasında cep telefonunuzu uçak moduna alarak, sadece gps özelliğini açıp haritada o an nerede olduğunuzu görebilirsiniz. Ayrıca daha önceden hazırlanmış rota bilgilerini de GPX – KML – KMZ gibi dosya formatlarında Orux Map ile açarak rotanızı belirleyebiliyorsunuz. Oruxmaps izinizi çiziyor, irtifa, yükselme, alçalma, ortalama hız gibi Garmin 62s ve benzerleri üzerinde bulabileceğiniz tüm bilgileri de sizle paylaşıyor. Sadece hava sıcaklığı mevcut değil.
Doğada herkesin Garmin – Suunto – Magellan gibi cihazları olmasa da, neredeyse hepimizin artık akıllı telefonu mevcut. Ve bu sayede artık asla kaybolmayacağız.
Ben LG G2 Android telefonum üzerinde kullanıyorum. Erciyes, Aladağlar gibi bölgelerde şarjım %100 iken bu uçak modunda sadece GPS im açık şekilde 11 saat civarında kullanımda sarjım %18 civarına düşüyor. Tabi sürekli ekranı açık tutmuyorum. Gerektiği zamanlarda rotayı kontrol için açıyorum. Yanınızda yedek batarya yada battery bank var ise zaten buda çok sorun olmuyor.
Bu anlatımımda Aladağlar, Emler – Eznevit – Karasay zirvelerine özel bir navigasyon haritası hazırlayacağım. Sorularınız olur ise lütfen yorum yaparak benimle paylaşın.
Hepinize kazasız belasız güzel faaliyetler dilerim.
Öncelikle Google Play Store’a girerek Oruxmaps’i aratıp cep telefonunuza kurun. Ardından;























12 yorum
selam Burak, paylaşımların için kutluyor ve teşekkür ediyorum, hayatımızı kolaylaştırdın, sağol. sonny z3 kullanıyorum, iki nokta arası işaretlemeye kadar geliyorum, sonra “indirilecek bir şey yok” uyarısı alıyorum. Sorunumu nasıl çözeceğimi bilmiyorum, lütfen yardım et.
Kolaylıklar dilerim.
Baha
Merhaba Baha,
karşılaştığın sorun daha önce başıma gelmedi. Bende Xperia Z3 kullanıyorum, şimdi tekrar kontrol ettim, bende sorunsuz çalışıyor.
Uygulamayı kaldırıp, tekrar kurup bir daha deneyebilir misin lütfen?
sorun çözüldü, teşekkürler Burak.
merhaba Burak
siteni takip ediyorum ,outdoor malzeme konusunda Türkiye de büyük bir açığı doldurmaya çalışıyorsun takdir ediyorum , benim sorum gps konusunda olacak örneğin benim garmin etrex 30 cihazımı açtım ve öyle bir dağa çıktığımı düşün ki 1000 metre tırmandım ama yatay düzlemde 50 metre mesafe katettim , şimdi burada elimdeki cihaz 1000 metre mi yol aldığımı gösterir yoksa 50 metre mi.
şimdiden teşekkür ederim, bu arada bende de takıntı derecesinde el feneri ve kafa feneri hastalığı var :) bu konuda görüş bildirebilirim.
Cevat bey merhaba, öncelikle destekleyici yorunuz için çok teşekkür ederim.
Cihaz km olarak sizin 50 metre yol kat ettiğinizi ve irtifa profilinde 1000metre tırmandığınızı gösterir.
Her türlü öneri ve görüşlerinize açığım, fener konusunda bir çok marka model deneme şansım oldu. Şu an Fenix Hl 50 ufaklık, hafiflik ve performans için benim listemde bir numara =)
Saygılar doğada görüşmek dileğiyle.
https://www.techgravy.net/google-maps-android-offline-maps-oruxmaps/ adresinden, oruxmaps’e offline google maps (uydu görüntüsü) indirmenin yolu incelenebilir. Kısaca özetlemem gerekirse, uygulamanın onlinemapsources.xml dosyasının değiştirilmesi gerekiyor. Ben denedim, oldu.
çok faydalı bilgiler, teşekkürler.
uydu görüntülerini offline olarak kayıt şansımız var mı? harita değiştirerek denedim, bir tek “mapquest open aerial” uydu görüntüsü veriyor yanılmıyorsam, ancak onda da layer yetersiz. yani google earth kullanır gibi detay görüntü alınamıyor. var mıdır bildiğiniz detaylı görüntü sağlayan ve yukarıda anlattığınız şekilde offline işleyen harita?
Oruxmaps’in komple türkiye haritası 450 MB civarında…Lokal indirmelerde harita daha hızlı yükleniyor…
Merhaba, Ben Soner Koca. Dağ bisikleti turları ile ilgileniyorum. Orux Maps’i nasıl kullanacağımı bir yere kadar çözmüştüm. Komple Türkiye haritasını indirmiştim. Ama lokal topoğrafik haritanın nasıl indirileceğini bulamamıştım. Detaylı anlatım için teşekkürler. Program gerçekten çok detaylı. Yeni anlatımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Saygılar..
Bağlandığı Gps sayısını gösteriyor mu?
Sapma ne düzeydedir, kontrol etme şansınız oldu mu ?
Bir de ios cihazlar için böyle bir sistemin yapılıp yapılmadığıyla ilgili bilginiz var mı?
Teşekkür ederim.
Merhaba Süha bey,
Ana ekranda sağ üst köşede alt alta bulunan 3 noktaya tıklayın, Araçlar –> GPS Status’ü seçin.
Android marketten extra GPS Status & Toolbox programını indirmeniz için sizi yönlendirecektir.
Bu programı kurduktan sonra, yine Araçlar –> GPS Status’ü seçerek 0/24 – Uydu/Bul şeklinde görünen bölümden kaç uydudan veri alındığını görebilirsiniz.
IOS cihazlar için iyi bir uygulama var. Ancak uçak modunda IOS cihazlarda GPS özelliği aktif edilemediği için uygulamalar sarjı oldukça hızlı yemektedir.
1 hafta içerisinde IOS içinde bu şekilde bir makale hazırlayacağım.
İlginize teşekkür ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim, iyi çalışmalar.